Algrain®

Zoutloos brood: hoge kwaliteit met de smaak van echt brood!

‘Dit brood proeft niet als zoutloos maar heeft een echte broodsmaak en is heerlijk mals.’

Na een intensieve ontwikkelperiode is AlgaeHolland erin geslaagd een zoutloos brood te ontwikkelen met dezelfde smaakbeleving als ‘normaal’ brood met zout.

Testen hebben uitgewezen dat tenminste 91% van de deelnemende consumenten het Algrain brood lekkerder of tenminste gelijkwaardig vindt aan ‘normaal;’ brood (met 1 tot 2% zout).

Ontwikkelingen

AlgaeHolland ontwikkelde het Algrain zoutloos brood concept door gebruik te maken van de unieke eigenschappen van verschillende micro-algen. Het zout kan dankzij deze micro-algen vervangen worden zonder dat dit een negatief effect op de deegkwaliteit en bakaard heeft.  AlgaeHolland heeft inmiddels een patent op deze ontwikkeling/techniek aangevraagd.

AlgaeHolland levert tailor made Algrain premixen aan bakkerijen. Let op het logo, dan weet u dat u het enige echte zoutloze brood in handen heeft. Algrain is tevens als zoutarme variant te verkrijgen (tot 0,5% zout toevoeging).

Algrain brood