AlgaeHolland

Uw leverancier van micro-algen voor voeder- en voedingsdoeleinden.

Een bedrijf dat zowel biotechnologische ontwikkelingen ontwikkelt en toepast voor een meer uitgebalanceerd en smaakvoller product.

Het team van medewerkers van AlgaeHolland bestaat momenteel uit vier personen:

Pieter van Rijbroek

Pieter van Rijbroek (1956) – CEO

pieter@algae-holland.nl

Pieter van Rijbroek heeft na zijn middelbare school de Hogere Agrarische School te ‘s-Hertogenbosch en later de Landbouw Universiteit Wageningen (nu WUR) afgerond. Hierna heeft hij vele vaktechnische cursussen en trainingen gevolgd. Pieter heeft 15 jaar ervaring opgedaan in het agrarisch onderzoek binnen Plant Research International. Bovendien is hij 10 jaar werkzaam geweest in de bancaire sector.

De laatste jaren heeft hij een goed lopend advieskantoor voor voornamelijk agrarische bedrijven. In zijn werkzame periode heeft hij een ruime ervaring en een gedegen kennis opgebouwd op het gebied van risicoanalyse, bedrijfsfinanciering en herstructurering opgedaan binnen de agrarische sector. Hij beschikt over een breed netwerk in binnenland en buitenland. Pieter is een aimabel persoon en een bruggenbouwer met een groot empathisch vermogen. Hij is een teamplayer, ondernemend, analytisch en communicatief sterk. Hij is een visionair en creatief in het vinden van oplossingen.

In deze hoedanigheid is hij overtuigd geraakt van de mogelijkheden die algen bieden in de oplossing van enerzijds het wereldwijde voedselprobleem en anderzijds de druk op de aantasting van onze oerbossen te verminderen. Samen met Ronald de Vos heeft hij AlgaeHolland opgericht.

“Een sterk analytische vermogen, ondernemend en het vinden van creatieve oplossingen zijn complimenten die ik regelmatig krijg. Eigenschappen waarmee ik AlgaeHolland naar een hoger level wil brengen”.

Hoofdtaken

  • Expert op het gebied van veevoeders en veehouderij
  • Coördinatie lopende zaken, Financieel Management

Ronald de Vos

Ronald de Vos PhD  – COO

Ronald de Vos graduated as a marine biologist and worked several years as a researcher and consultant at TNO (Dutch Independent Research Organization). After this he started working in the aquaculture sector specialising in shellfish aquaculture. He started and lead the aquaculture department of Royal Prins & Dingemanse into a self-sustaining unit within the Prins-group. Later he co-started the research company Zeeland-aquaculture as a joint venture of two leading shellfish processing companies for land based (shellfish)aquaculture. As managing director the initiated several highly innovative technical innovations, prize winning food concepts and market introductions.

He co-started and managed a land based aquaculture oyster company where oysters feed on algae and are finished (affinage) to give them a superior quality with all year availability.

When starting AlgaeHolland together with Pieter, they saw the immense opportunities of algae first in feed and later also in food. Ronald now handles the operations and is managing the R&D and QA/QC departments.

Linkedin: www.linkedin.com/in/ronald-de-vos-37087697/

Contact:

Ronald de Vos PhD

ronald@algae-holland.nl

+31-625002486

Michel Hermans

Michel Hermans (1971) Research & Development

Na de Middelbare Vakschool Wageningen allereerst de Pedagogische Technische Hogeschool Wageningen afgerond en vervolgens de Hogere Agrarische School met specialisatie Levensmiddelentechnologie. Hierna nog een 1 jarige Managementopleiding aan de Hogeschool in Breda en verder gedurende zijn loopbaan nog diverse taaltrainingen als Duits en Frans. Op het gebied van werkervaring heeft Michel ruim 20 jaar lang gewerkt op diverse R&D afdelingen en werkvelden binnen met name de Bakkerij Ingrediënten industrie. Hierbij met name gericht op de vertaling vanuit de markten binnen Europa en Midden Oosten naar de interne afdelingen om zo de juiste vertaalslag te maken en projecten succesvol te kunnen afronden. Mede door het opdoen van deze ervaringen om contacten te leggen op diverse niveaus binnen organisaties en culturen, met als doel te komen tot succesvolle afronding van projecten, heeft Michel zich steeds meer gericht op de invulling van B to B verkoop. Hiervoor werkzaam geweest voor diverse Europese ingrediënten producenten binnen de Food Industry en nu de laatste jaren voor MPF Benelux BV. Door de opgedane ervaring vanuit zowel R&D als Sales heeft Michel de mogelijkheid de klanten te ondersteunen op het gebied van technologische kennis en concepten ontwikkelen richting concrete verkoop en gerichte oplossingen.

Michel is een enthousiaste persoonlijkheid en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en ambities. Oplossingsgericht en met een hoog analytisch vermogen altijd doelgericht om te komen tot het juiste resultaat. Dit aangevuld met een gezond gevoel voor humor en creativiteit.

“Snel schakelen en altijd meedenken vanuit de klant en de markt” is vaak het positieve commentaar vanuit de klanten. Met deze basis en manier van werken wil ik mijn bijdrage leveren aan het verder implementeren van Micro-Algen binnen de Food & Feed Industry. Dit met als doel om deze Pure en Eerlijke producten vanuit Algae Holland als nieuwe standaard voor de toekomst neer te zetten om zo een bijdrage te leveren aan gezondere producten!

Expert op gebied van Product Development, Food Technology in met name Convenience Food en Bakery.

Dick Meininghaus

Dirk Meininghaus (1958) Sales  Manager Duitsland

Dirk is Levensmiddelentechnoloog en heeft tijdens zijn carrière veel ervaring opgedaan in de voedingsindustrie. Hij heeft gewerkt als kok, slager en later als fabrieksmanager in twee Convenience Foodbedrijven. Daarna was hij 2 jaar werkzaam bij de grootste “Paneermeelfabrikant” in Duitsland als verkoopmanager. Van hieruit heeft hij in 2004 MPF GmbH opgericht en in 2015 samen met Michel Hermans het bedrijf MPF Benelux B.V.

Zijn kracht ligt in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe innovatieve toepassingen.

Dirk wordt gekenmerkt als:

  • Denker (innovatief)
  • Beslissend
  • Betrouwbaar
  • Gepassioneerd
  • Analytisch

Dirk is een persoon die gepassioneerd is over zijn klanten in de voedingssector en weet als geen ander de behoeften van de klant te identificeren en passende oplossingen aan te bieden.