Algrain bread

Het nieuwste gezonde broodconcept van uw bakker

Algrain® maakt het verschil!

Zoutloos, mals en smaakvol

Algrain bread

Het eten van Algrain® verlaagt de gemiddelde totale dagelijkse zoutopname met bijna 16%. Dit betekent voor een volwassen persoon bijna een HALVE kilogram minder zout per jaar.

Ofwel een besparing van 5,5 van deze zoutvaatjes per jaar!

zout vaatjes

Voor de Bakker:

Algrain bread

Het nieuwste broodconcept uit uw bakkerij?

Ontwikkelingen

Algrain® is hét concept van Zoutloos Donker Meergranen brood met de natuurlijke identieke broodsmaak van brood met zout zoals de consument dit gewend is. Dit dankzij de unieke mix van karakteristieke ingrediënten waaronder de specifiek door AlgaeHolland geleverde micro-algen.

De micro-algen in Algrain® vormen een verrijking van het brood. Ze zorgen voor extra essentiële aminozuren, vetzuren en vitamines.

Hiermee is Algrain® een bewust gezondere keuze!

Onze premixen staan voor: 

  • Volkoren en meergranen brood
  • Baktechnische optimalisatie afgestemd op de bakkerij specifieke technieken/machines
  • Diepvries deeg voor afbak in winkels of andere locaties
  • Brood met verlaagd zout
  • Brood zonder zout
  • Uitbreiding broodsoorten:
    • Busbrood
    • Krokant en gevuld brood

Maar ook voor:

  • Koek (met zout en suiker reductie)
  • Gebak (smaakverbetering chocolade of kleuring blue/red velvet cake)
  • Hartige taarten en pizza (smaakverbetering en “zoutloos” korstdeeg en vulling)
  • Hartige broodsnacks (i.c.m. smaakverbeteraar voor bijvoorbeeld saucijsen- of worstenbroodjes (met een forse zoutreductie: vlees of 100% vegan)

 Onze bakkerijspecialist helpt u graag verder.

worstenbroodjes
Algrain brood
Algrain bread

AlgaeHolland levert tailor made Algrain® premixen voor bakkerijen.

Let op het logo, dan weet u dat u het enige echte zoutloze brood in handen heeft.

Algrain® is tevens als zoutarme variant te verkrijgen (tot 0,5% zout toevoeging).

Algrain®: Het brood voor een gezonde toekomst!